+389 (0)2 2446 600 — contact@dermaplus.mk

admin

Што претставува атопискиот дерматит и како може да се третира

Атописки дерматит претставува хронично, воспалително, повторувачко (рекурентно) заболување на кожата кое се карактеризира со црвенило и субјективно чувство на силен јадеж. Друго име карактеристично за оваа болест е екзема, но овој термин кај народот почесто е асоциран со појава на истите симптоми по рацете. Во повеќе од 90% првите симптоми настануваат во првата година од животот, а кај 75% до третата година од животот. Во однос на половата застапеност, жените имаат поголема шанса да развијат атопија отколку мажите

Почнете на време: воведете рутини против брчките уште сега

Како и за голем број на работи во животот, така и со грижата за вашата кожа е важно да започнете на време. Дури и кога ги нема првите знаци на стареење на вашето лицето, важно е да се трудите да ја спречите појавата на брчки.

Сѐ што ви треба за блескава кожа е само една состојка!

Последниве неколку години сите тајни за убавина кои постојат илјадници години во Азиските земји, станаат тренд и на западот. Конечно ќе можеме да употребиме нешта од кујната и на сосема природен начин да добиеме врвни резултати на нашата кожа.

Зошто треба да се посети дерматолог?

Многу често луѓето се среќаваат со проблеми на кожата, но не се сигурни дали треба да се обратат кај дерматолог. Дерматологот е вистинската личност која треба да ја посетите кога се соочувате со проблем со кожата, косата или ноктите. Дерматологот може да ви ја даде најдобрата дијагноза и третман за проблемот.

Scroll to Top