+389 (0)2 2446 600 — [email protected]
summer-dermatology-emergencies

Дерматолошки итни случаи во лето

Откријте како да се справите со летните дерматолошки итни случаи како изгореници од сонце, топлотен осип, фотосензитивни реакции и други. Прочитајте корисни совети за превенција и третман.

Дерматолошки итни случаи во лето Прочитај повеќе »

uv-spf

Како да ја заштитите кожата од штетните UV зраци?

Научете како правилно да се заштитите од штетните UV зраци. Откријте како UV-A и UV-B зраците влијаат на вашата кожа и зошто е важно да користите препарати за сончање со SPF. Дознајте повеќе за физичката, хемиската и биолошката заштита од сонцето и како да го заштитите вашето здравје.

Како да ја заштитите кожата од штетните UV зраци? Прочитај повеќе »

Дали дамките кои се појавуваат на кожата се опасни

Пегите и дамките од сонце се бенигни промени кои се јавуваат како резултат на УВ зрачењето од сонцето и неговото влијание врз меланоцитите.
Два фактора се секогаш во игра, а тоа се генетски предиспозиции и сончеви УВ зраци. Тоа зависи од интензитетот на експозицијата на сонце (хронично/акутно) и од комплексот на кожата (тенот). Светлата кожа е многу поподложна од потемните типови.

Дали дамките кои се појавуваат на кожата се опасни Прочитај повеќе »

Scroll to Top
Scroll to Top