+389 (0)2 2446 600 — [email protected]

ТРЕТМАН ПРОТИВ ПРЕКУМЕРНО ПОТЕЊЕ

znak derma1

ДЕРМА ПЛУС

ТРЕТМАН ПРОТИВ ПРЕКУМЕРНО ПОТЕЊЕ

Третманот против прекумерно потење се прави со ботокс терапија, која помага во контролирањето на хиперхидрозата или прекумерното потење, на тој начин што времено ги блокира хемиските сигнали од нервите што ги стимулираат потните жлезди. Кога потните жлезди не ги примаат хемиските сигнали, екцесивното потење престанува.

Третманот трае од 10 до 15 минути. Мала количина на разреден ботокс се инјектира плитко во третираната пазува преку многу тенка игла.

ПРЕД ПОТОА
znak derma1
Scroll to Top
Scroll to Top